REGERINGEN ORDNADE MED EN ÖDESDIGER JULKLAPP ÅT FINLANDS FOLK

REGERINGEN ORDNADE MED EN ÖDESDIGER JULKLAPP ÅT FINLANDS FOLK

20.12.2021
Sinikka Tyynelä ja Pirkko Lindberg

https://www.hbl.fi/artikel/regeringen-ordnade-med-en-odesdiger-julklapp-at-finlands-folk/

Regeringen ordnade med en ödesdiger julklapp åt Finlands folk

Finland trampade rakt in i Pentagons och Natos vapenhandlares minfält. Jaktplanen och kryssningsmissilerna inhandlades på basen av simulerade krigsspel. Sanna Marins regering kan gå till historien som Finlands genom tiderna största, rentav gigantiska, vapenupprustare. Ett synnerligen beklagligt faktum är dock att mot bakgrunden av den information som i dag finns tillgänglig för Rysslands vapenutveckling står det redan klart att Finlands jaktplan kommer vara oanvändbara leksaker. Men det står också klart att F-35-jaktplanen innebär att Finland, vid sidan av USA och Nato med dessa leksaker ska stå i främsta linjen mot Ryssland.

Värdlandsavtalet som undertecknades med Nato 2014, och som inte har diskuterats i riksdagen, har drivit det finska folket in i ett livsfarligt tvång, samtidigt som skattebetalarna, utan att ha blivit tillfrågade, ska betala mer än tio miljarder euro för de nya multifunktionskrigsplanen som inte ens är nödvändiga. Ingen vet ännu den verkliga kostnaden för den totala anskaffningens underhåll för de kommande 40 åren.

Försvarsministeriets tjänstemän spelade helt ut politikerna från förberedelseprocessen. Generalerna ville dölja det faktum att förvärvet är baserat på USA:s strategiska plan i vilken Finland ska bistå Nato vid flyganfall runtom i världen och flerfunktionsjaktplanen främst ska anskaffas för USA:s behov och bekostas av finska skattebetalare.

Borde inte varningsklockorna ha ringt i Finland också, när Förenade Arabemiraten (UAE) avbröt förhandlingarna med USA om 50 F-35 stridsflygplan? Skälet som angavs var att användaravtalet skulle ha begränsat dispositionsrätten, vilket man ansåg vara ”för begränsande för slutanvändaren”.

Nu efter förvärvet av F-35 ska flygvapnet skapa en offensiv förmåga på bekostnad av det nationella försvaret. Nato har satt en 30-årig kryptografisk stämpel på sitt militära program fram till 2044. De gemensamma prestations-, kompatibilitets- och militärövningskedjorna mellan den finska och amerikanska försvarsmakten har byggts upp under ledning av militären – och den finska regeringen och riksdagen har inte hållits uppdaterade.

Finland omvandlades till en Natokryssningsmissilbas utan säkerhetsgarantierna i Natos artikel 5. Det finska folket offrades som slagfält för stormaktskriget.

Enligt den senaste gallupen stöder 64 procent av officerarna ett fullvärdigt Natomedlemskap – den farligaste militärallians som finns. USA:s försvarsministerium och amerikanska vapenföretag har, efter att ha utrustat den finska försvarsmakten med de nya jaktplanen, placerat sina megalomaniska krigskängor på Finlands nationella beslutanderätt. Det säkerhetspolitiska läget i Finland har nu dramatiskt försämrats. Generalerna överväger att öka flygvapnets förmåga att attackera Ryssland. Avsikten döljs inte längre såsom man gjorde i början av 1990- talet när det officiellt talades om stridsflygplan.

Det är självklart att den ryska björnen inte sover vintersömn då också Finland har valt flerfunktionsjaktplanet F-35. Den finska regeringen har dessutom uttryckt sin vilja att köpa 200 AGM-158 JASSM-kryssningsmissiler med lång räckvidd. Den amerikanska kongressen har beviljat en exportlicens för en missil som skulle vara det huvudsakliga vapnet för finska F-35-stridsflygplan för att förstöra betydande markmål. Finland har också uttryckt sin vilja att köpa 120 BLU-117-bomber på 2 000 kilo. Inhandlingsförfrågan, som har godkänts av USA, inkluderar också 150 Sidewinder AIM-9X Block II plus luftvärnsmissiler. Dessutom skulle Finland vilja köpa bland annat 100 AGM-154C-1 Joint Standoff Weapon-missiler.

Som ett resultat av ett fruktansvärt bedrägeri fick det finska folket återigen en julklapp som i åratal har förberetts i smyg.

Gode Gud – kom till undsättning! I julkrubban 2021 kommer den finska regeringens kryssningsmissiler och Natos attackjaktplan att stå under Pentagons kontroll, samtidigt som det på ryska missilbaser på andra sidan östgränsen står tusentals jaktplan riktade mot väst. Sinikka Tyynelä, samhällskritisk bloggare, Jyväskylä, Pirkko Lindberg, författare,

Jaa tämä: