Hanhikivi - Suomen ja Venäjän likaiset kaupat

Hanhikivi – Suomen ja Venäjän likaiset kaupat

Dokumentti kertoo Pyhäjoen Hanhikivelle suunnitellun Fennovoiman ydinvoimalan taustoista ja paikallisten kamppailusta voimalan rakentamista vastaan.

Lisäksi se paljastaa tuotanto-olosuhteet ydinpolttoaineen uudelleenkäyttölaitoksessa Venäjän Majakissa, josta Rosatom aikoo tuoda Hanhikiven voimalan polttoaineen sen toiminnan kymmenen ensimmäisen vuoden ajan. Laitoksen omistaa Rosatom. Majakin alue ja saastunut Tetshajoki ovat kärsineet vuosikymmeniä uraaninlouhinnan, jälleenkäsittelyn ja varastoinnin aiheuttamista ympäristökatastrofeista ja alue on radioaktiivisimpia ja saastuneimpia koko maailmassa. Alueen väestö kärsii vakavista säteilysairauksista, jotka ovat myös perinnöllisiä. Rosatom ja Venäjän valtio eivät myönnä eivätkä korvaa asukkaiden terveydellisiä ja aineellisia menetyksiä.

Oleg Bodrov – käsikirjoittaja ja tuottaja, fyysikko ja venäläisen ympäristöjärjestö Green Worldin johtaja
Genady Shabarin – käsikirjoittaja ja kuvaaja
2016

Dokumentti on puhuttu pääosin venäjäksi ja englanniksi ja tekstitetty englanniksi. Kesto 30 min., esitykset klo 12 ja 13.

Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Naiset Rauhan Puolesta -liike

http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kirjasto_10/Tapahtumat/Hanhikivi__Suomen_ja_Venajan_likaiset_ka(131419)

 

Jaa tämä: