NATO-HUIPPUKOKOUS

NATO-HUIPPUKOKOUS

Lehdistötiedote 30.6.2022

NATO huippukokous Madridissa osoittaa jälleen kerran, että NATO ja USA tavoittelevat useasti mainostettua “full spectrum dominance” eli maailman herruutta.

Venäjä on tämän hetkinen päävihollinen – mutta katseet ovat myös siirtymässä Kiinaan ja koko Tyynen Meren alueelle.

Tämä tarkoittaa varustelua, uusia atomiaseita, tappajarobotteja ja aseistettuja drooneja. Kaikki maailmanherruuden saavuttamiseksi.

NATO:n puheet demokratiasta ja ihmisoikeuksista on loukkaus ajattelevia kansalaisia kohtaan.

Suomen ennennäkemätön vauhdikas NATO:on liittymisprosessi on totalitaarisen konsensusdiktatuurin mestarinäytös  poliitikkojen ja median yhteistyöstä. Muutamassa viikossa kaikki puolueet kääntyivät NATO-kannattajaksi. Ei käyty mitään keskustelua jo pitkän ajan esitetyistä rauhan edistämisehdotuksista eikä merkittävien tiedemiesten ja poliittisesti tunnettujen henkilöiden varoituksista NATO:n laajentumisen seurauksista.

Demokratia joutui täydellisesti paitsioon ja tulee ilmeisesti jäämään paitsioon vielä monien vuosien ajaksi. Moni suomalainen on siirtymässä sivustakatsojaksi.

Venäjän syyttäminen täydellisestä vastuusta Ukrainan tilanteesta on häikäilemätön kansalaisten huijaaminen. Venäjä on jo vuosia varoittanut NATO:a laajentumisesta. Kaikki johtavien länsimaiden politiikkojen lupaukset Mikhail Gorbatshoville Berliinin muurin kaatuessa, siitä ettei NATO etene tuumaakaan itään on lakaistu maton alle. Länsi ei edes yrittänyt toteuttaa Minskin sopimuksia eikä kuunnellut Venäjän ehdotuksia. Paavi on oikeassa todetessaan, että NATO haukkuu Moskovan ovella.

Suomen ja Ruotsin alistuminen Turkin asettamiin vaatimuksiin yhteisymmärryssopimuksesta on nöyryyttävää ja häpeällistä. Turkin presidentti on tyrannimainen ihmis- ja erityisesti naisten oikeuksien loukkaaja. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on tuominnut Turkin paljon julkisuutta saaneissa tapauksissa, mutta se ei ole johtanut korjauksiin tai parannuksiin. Turkin presidentin Erdoganin viimeiset sanat NATO huippukokouksen lopussa oli selvä viesti Suomelle ja Ruotsille; käyttäytykää kiltisti jos haluatte NATO-jäseniksi.

Turkki vaatii, että meidän tulee toteuttaa Turkin esittämiä vaatimuksia; siis sellaisten aktivistien ja journalistien luovuttaminen, jotka Turkin mielestä ovat uhkatekijöitä, aseiden toimittaminen Turkille Syyrian uuden hyökkäyksen toteuttamiseksi, jne. Suomen ja Ruotsin kurdit ovat sekä huolestuneita ja pelon vallassa.

Turkin, Suomen ja Ruotsin välinen sopimus jättää paljon tulkinnanvaraa ja sen toteuttaminen tapahtuu poliittisin keinoin, koska itse sopimus on hyvin lyhyt, yksityiskohtia ei ole mainittu. Paljon riippuu Turkin hyvin laajasta tulkintaterminologiasta.

NATO ei ole puolustusliitto. Se on aggressiivinen USA:n ”full spectrum” politiikan toteuttaja. Se on muuttunut Pohjois-Atlantin liitosta maailmanlaajuiseksi toimijaksi ja on hirvittävä uhka maailman rauhalle ja koko planeetan eloonjäämiselle. Maailman 2 biljoonan sotilasbudjetista NATO:n osuus on 60 %.

Näillä rahoilla voitaisiin pysäyttää ilmastonmuutoksen eteneminen, ratkaista maailmanlaajuisia vedensaanti-, terveydenhuollon, koulutuksen jne. ongelmia.

Suomen päättäjät ovat valinneet toisin – he ovat siirtyneet maailman hävittäjien leiriin.

Arvostetun eurooppalaisen ajatushautomon ”European Council on Foreign Relations (ECFR)” äskettäin tehdyn mielipidetutkimuksen mukaan eurooppalaiset ovat jakautuneita Ukrainan sodan ja sen seurauksien suhteen. Hautomo varoittaa kasvavasta kuilusta monen eurooppalaisen hallituksen ja kansan välillä joka voi johtaa Euroopan pysyvään marginalisoitumiseen maailmannäyttämöllä.

Naiset Rauhan Puolesta

Yhteyshenkilöt:

Ulla Klötzer – [email protected] – 050 569 0967

Lea Launokari – [email protected] – 050 552 2330

Jaa tämä: