VAIN RAUHA ON TIE SOLIDAARISEEN MAAILMAAN

VAIN RAUHA ON TIE SOLIDAARISEEN MAAILMAAN

Sanoma Kansainvälisenä Naisten päivänä 8.3.2022

Rauha on uhattuna. Ihmisten turvallisuutta uhkaa kehitys, jossa militarisoitumista, aseellista ylivaltaa ja sotimista pidetään ongelmien ratkaisuna. Rauhanliike korostaa vaihtoehtoina aseistariisuntaa, neuvotteluja ja yhteistyötä. Voimme yhdessä toimia ja luoda uskoa tulevaisuuteen. Turvallisuutta ja ihmisten luottamusta voidaan rakentaa ainoastaan rauhanomaisin keinoin.

Tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen Ukrainaa vastaan joka on räikeä rikkomus kansainvälistä oikeutta ja itsenäistä kansaa vastaan. Sota merkitsee aina ihmisoikeusrikkomuksia, naisten oikeuksien heikentämistä ja kilpailua taloudellisesta ylivallasta. Sota ja asevarustelu perustuvat maapallon luonnonvarojen riistolle ja ilmastokatastrofi heikentää naisten elinolosuhteita maailmassa.

Meidän tavoitteenamme on maailmanjärjestys, joka YK:n periaatteiden pohjalta perustuu sopimus- ja sääntöpohjaiseen rauhanomaiseen yhteistyöhön ja luottamukseen.

Me visioimme ja rakennamme kestävää rauhaa, joka on oikeudenmukainen ja feministinen. Rauha varmistuu aseriisunnan, dialogin ja poliittisten neuvottelujen kautta ei asein. Rauhankasvatus tulisikin ulottua kaikkiin organisaatioihin päiväkodeista yliopistoon, journalistien koulutuksesta lainsäätäjiin.

Meidän on toimittava nyt. Meidän on myös tehtävä se solidaarisesti kaikkia niitä kohtaan, jotka kohtaavat välittömän uhan, Ukrainassa ja muualla. Vain rauha mahdollistaa planeettamme säilymisen ja ihmisten hyvinvoinnin.

Meidän sanomamme naisten päivänä on: vastustamme militarismia ja väkivaltakulttuuria. Tilalle tarjoamme rauhankasvatusta ja rauhankulttuuria.

Naiset, feministit, rauhanaktivistit, ihmisoikeuksien puolustajat, maa- ja vesisuojelijat, ydinaseiden vastaiset aktivistit, demilitarisoinnin järjestäjät – kaikki, jotka ymmärtävät, että rauha on ainoa mahdollisuutemme ja realistinen valintamme, meidän on kokoonnuttava yhden yhteisen viestin ympärille:

EI ENÄÄ SOTIA! EI NYT, EI ENÄÄ KOSKAAN!

Mielenosoitus Kansainvälisenä Naisten päivänä 8.3.2022 klo 12–14, Liisankatu 1, Kruununhaka, Liisanpuistikko

Rauhanryhmä2022 on yksityisistä tutkijoista, taiteilijoista ja eri alojen aktiivista naisista, äideistä ja isoäideistä muodostunut mittava joukko. Mukana olevilla naisilla on myös laajat yhteydet rauhanjärjestöihin Suomessa ja maailmalla (mm. Suomen Rauhanliitto, Rauhanpuolustajat, Sadankomitea, Aseistakieltäytyjät, Naiset Rauhan Puolesta ja Women’s International League for Peace and Freedom WILPF). 

Yhteystiedot: Leena Eräsaari, [email protected]; 040 8367738

Jaa tämä: